Štěpánkovice zasadily Sudicím dva gólové direkty během čtyř minut. Uklidňující třetí trefu zaznamenaly v 67. minutě druhého poločasu.

 

V mrazivém odpoledni se na umělé trávě v Kravařích v dohrávaném zápasu z podzimu střetly mužstva Štěpánkovic a Sudic. Už ve 4. minutě odcentroval z pravé strany domácí Harazim, a střelu Pluškeho sudický brankář Kliment vytlačil na rohový kop. O deset minut později už domácí fandové zvedali ruce nad hlavu, když centr Lišky přistál na hlavě Benka a ten míč poslal přesně k tyči – 1:0. Sudice mohly vyrovnat vzápětí, ale dve střely Tomáše Kryštofa těsně minuly branku. Stejně se vedlo i Baránkovi. V 18. minutě už vedly Štěpánkovice o dvě branky, když dlouhý nákop Smažíka, uklidil Benek podél brankáře do kasy – 2:0. Těsně před půlí se dostaly do šance Sudice, ale Lukovicz vystihl úmysl Havrankeho.

 

Úvod druhého dějství patřil Sudicím, které si vypracovaly několik šancí. Střelu Tomáše Kryštofa bravurně zpacifikoval Lukovicz. Nebezpečné pak byly standardní situace hostů, které zahrával především Zips. Dvakrát nebezpečně hlavičkoval Havranke, jednou ohrozil Lukovicze Tomáš Kryštof. Všechnu snahu Sudic však zmařili domácí v 67. minutě, když dlouhý nákop za obranu zpracoval Bielan, jeho pokus ještě Kliment vystihl, ale na dorážku Kožušníka byl již krátký – 3:0. Závěrečných dvacet minut se už jen dohrávalo, a nic podstatného se nestalo.

 

Ohlasy k zápasu

 

TJ Sokol Štěpánkovice B

Gabriel Slaný (trenér): V nefotbalovém počasí to byla velmi těžká výhra. V prvním dějství jsme byli mírně lepším týmem, ve druhém se hra vyrovnala. My jsme své gólovky dali, oni si vylámali zuby na našem brankářovi Lukoviczovi, a proto jsme vyhráli.

TJ Sokol Sudice

Lukáš Kartous (vedoucí týmu): Dneska jsme to jen odehráli, bylo špatné počasí, byl chlad a mráz. My jsme šli na umělku rovnou z tělocvičny, kde jsme trénovali. Na šance to bylo vyrovnané. Štěpánkovice své proměnily, my ne, a proto to skončilo 3:0.

Sestavy

TJ Sokol Štěpánkovice B
M. Lukovics [-] – D. Kožušník [-] , P. Benek [-] , J. Smažík [-] , M. Liška [-] , M. Pluške [-] , L. Jurček [-] , S. Berek [-] , V. Harazim [-] , D. Halfar [-] , J. Václavík [-]
TJ Sokol Sudice
M. Kliment [-] , L. Kartous [-] – T. Kryštof [-] , P. Baránek [-] , T. Zips [-] , M. Pitra [-] , D. Dudek [-] , D. Havranke [-] , A. Schwenzner [-] , T. Riemel [-] , V. Kryštof [-]
Hráči zápasu: M. Lukovics , P. Benek , J. SmažíkT. Kryštof .
Počet diváků: 25. Rozhodčí: HLADÍK Miroslav – PAVELEK Karel, MOLNÁR Josef (N).