Menší derby nabídlo divákům utkání mezi domácími Sudicemi a hostujícími Bolaticemi. Bolatice do zápasu doslova vletěly, ale šance Tomáše Sněhoty a Krečmera neskončily za zády brankáře Bočka. A opět platilo otřepané nedáš, dostaneš. Sudice prakticky z první akce skórovaly, když zaváhání bolatického zadáka využil Havranke, který se dostal do samostatného nájezdu, a on tyhle situace umí na jedničku – 1:0. Bolatice vyrovnaly v 11. minutě, když se podařilo Michalu Sněhotovi vyšachovat domácí obranu a Krečmer prakticky zasouval do prázdné brány. Sudice se dostaly znovu do vedení ve 14. minutě, když si Tomáš Kryštof vzal balon, prošel přes čtyři hráče Bolatic a pohodlně dostal míč do kasy – 2:1. Bolatice srovnaly krok ve 33. minutě, když Krečmer dostal pas za obranu, obehrál i brankáře a zasunul míč do kasy – 2:2. Do poločasu se už nic nezměnilo.

Po změně stran pokračoval fotbal s velkým nábojem, ale bohužel pro diváky střelcům zvlhl střelecký prach. Hra se odehrávala hlavně mezi šestnáctkami obou týmů. Za Bolatice nejvíc vystrašil domácího gólmana Krečmer, ale zkompletovat hattrick mu nebylo dopřáno. Sudice naopak zahrozily po rohovém kopu Zipse, který musel z brankové čáry vykopávat obránce Michal Sněhota. Posledních pět minut dohrávali hosté o deseti, když musel pod sprchu předčasně po druhé červené kartě Boček. Sudice toho mohly v závěru využít, ale Riemel střílel jen nad bránu.

Ohlasy k zápasu

 

TJ Sokol Sudice

Tomáš Riemel (hráč): Hodně kvalitní utkání, které se hrálo nahoru dolů a myslím si, že remíza je spravedlivá.

FK Bolatice B

Rudolf Rataj (trenér): Menší derby, které mělo náboj, šance byly na obou stranách, padly čtyři góly, remíza je zasloužená.

Sestavy

TJ Sokol Sudice

M. Boček – T. Kryštof – V. Kryštof – D. Havranke – P. Baránek ( 70. P. Michálek ) – T. Riemel – T. Kalmus – T. Zips – A. Schwenzner – M. Kryštof ( 61. J. Valníček ) – P. Vítek

FK Bolatice B

M. Wrána – J. Slivka – K. Krečmer – T. Sněhota – F. Kocián – T. Rataj ( 74. R. Harazim – D. Sikora – P. Boček – P. Tomšů – R. Obrusník – M. Sněhota

ŽK: 63. P. Boček

ČK: 84. P. Boček

Počet diváků: 65

Rozhodčí: Schneider Pavel